Home » Friesland oud en nieuw 2013-2014 » Gorredijk, Saunastate

Gorredijk, Saunastate

Dag 5, Gorredijk, Saunastate

Datum vertrek: 03-02-2014

Kilometerstand vertrek: 121215

Vertrek: NVT

Aankomst: NVT

Waar: Saunastate, Stationsweg Gorredijk

Coördinaten: N 53°. 00.793, E 006 °.04.236

Kilometerstand aankomst: 121215

Gereden kilometers: 0

Weer: Wind en regen, later op de dag af en toe zonnetje

Temperatuur: 9°

Uitgaven:

Sauna: Lunch en drankjes € 37,00

Lekker uitgeslapen, rustig ontbeten. Om ongeveer 11:00 uur waren we in de sauna. Moesten wel 10 meter lopen! We hadden een Gift for 2 card, overgenomen van mijn zusje. Inbegrepen was entree 2 personen en koffie met wat lekkers. De rest was voor eigen rekening. We vonden het personeel al zo vriendelijk gisteren en dat was vandaag weer zo! Gisteren hulpvaardig met zorgen voor een goed plek voor de camper. We kregen even een rondleiding. De sauna is niet erg groot, maar wel erg knus en gezellig. Het is in een hele oude vroegere boerderij. Alles is intact gebleven, met wel uitbouw. Wat er moet zijn is er gewoon en verder geen poespas. Er is ook een hele leuke oude houten woonwagen (Pipowagen) met een hout gestookte sauna. Erg heet! De eerste keer hielden we het echt maar heel kort vol.

Het was druk en toch geen massaal gedoe, je kon overal gewoon in. Ook heerlijk gewoon lekker kunnen relaxen. Er waren ook gezinnen en opa’s en oma’s met kinderen. Ook van de kinderen had je echt geen last. We voelden ons gewoon op ons gemak daar. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar! We kregen ook een gratis toegang kaart voor 03-07-2014 (exact 6 maanden na vandaag). Dat is om de zomersauna te doen. Iedereen kreeg nu zo een kaart. Is een actie tot 6 januari 2014. Volgens ons hebben wij dan vakantie, dus…….

We hebben een heerlijke dag gehad. De koffie met wat lekkers was een echte verrassing! Lekkers was: Halve muffin, kleine appelpunt, bolletje ijs en slagroom. Jammiieeeee

De lunch was ook erg goed. Ook vinden wij de prijzen normaal en zeker niet buitensporig hoog.

Rond 20:00 weer terug in de camper. Ons avondmaaltijd bestond gewoon uit wraps, lekker gemakkelijk.

Het is nu 21:00 uur en we zijn heerlijk ontspannen en loom.

Het gaat hard waaien en stormen hebben we begrepen.

Morgen naar huis! Dan kunnen we de kerstbende nog gaan opruimen. Camper uitpakken en de was draaien. Maandag weer werken helaas! We hebben echt een heerlijke week gehad. Friesland? Wij komen zeker terug!

Zaterdag: Na een eerst wat stormachtig begin van de nacht is het verder heel rustig gebleven! geen onweer, geen storm, wel regen.