Dag 27

Trier, parkeerplaats McDonald

Datum vertrek: woensdag 28 augustus

Kilometer stand vertrek: 120180

Vertrek: 9:00 uur

Aankomst: 9:10 uur,

Waar: Trier, Parkeerplaats McDonald

Coördinaten: N 49°44.392, E 006°37.274

Kilometerstand aankomst: 120181

Gereden kilometers: 1 km.

Weer: Ochtend bewolkt, later op de dag weer erg zonnig en warm

Temperatuur: Rond 24°

 

Rustig opgestaan. Ik zelf had best last van het verkeerslawaai op de brug.

Na het ontbijt zijn we 1 kilometer verder gereden naar de parkeerplaats van McDonald.  Er is tevens nog een grote parkeerplaats voor bussen en personenauto’s. Ook daar kan je gewoon staan. Wij hebben eigenlijk geen last van de McDonald klanten of wat dan ook. Alleen verkeerslawaai. Alle sani voorzieningen zijn hier aanwezig. Dit is bedoeld voor de bussen als er een messe is denk ik. De WC van McDonald kan je ook gewoon gebruiken. Je hoeft nl niet echt McDonald binnen te stappen. Perfect toch?

PS: Waarschuwing. Er staat dat je niet mag overnachten. Dit is echter niet te zien of te lezen op de verwijzingsborden. Er wordt gewoon  overnacht op beide parkeerterreinen bij McDonald. Wij hebben er perfect geslapen en geen Polizei gezien. Er staan Duitsers en Nederlanders.

Kom je via de stad Trier zelf, dan ga je over de brug direct naar beneden. je ziet dan een verwijzing naar links, Treviris. Als je naar rechts rijdt kom je bij McDonalds. Ook daar zie je een bordje. Kom je niet via centrum Trier, dan ga je net voor de brug naar beneden en dan direct rechtsaf. Het gekke is dat je daar de verwijzingen ziet richting McDonalds en niet naar Treviris. Voor Treviris moet je dan naar links.

We hebben samen 2 caches gedaan op de fiets in Trier.

Daarna hebben we ons opgesplitst. Henk is verder gaan cachen en ik ben even op mijn gemak Trier in geweest. Winkeltjes kijken. Wel een leuke broek gekocht in de opruiming. Samen weer terug gefietst naar de camper. Het was inmiddels echt weer warm geworden.

Ik wilde eigenlijk nog naar het stadsdeel Euren om te cachen, maar we zaten zo lekker op onze stoeltjes buiten in de zon. Niet meer weggegaan dus.

Hier is er geen discussie of je wel een stoeltje buiten kan zetten, men doet het gewoon. Commentaar is er gewoonweg niet. In Frankrijk hebben we ook wel geleerd om gewoon niet te moeilijk te doen, doen die Fransen ook niet.

Heerlijk relaxed is dat toch! In Nederland altijd de discussie of je wel of geen stoeltjes buiten mag zetten.

Nu staan we dus prima bij McDonald. Morgen wilden we verder gaan, maar waarschijnlijk toch nog 1 nacht hier. Willen Trier toch verder verkennen, maar nu wandelend en geo-cachend. Fietsen is prima te doen hier, maar soms vind ik lopen ook wel erg lekker.

Morgen is dus de laatste echte vakantiedag. Dan hebben we 4 mooie weken gehad, een echte zwerf vakantie.