Dag 24

Rouy, Chateau Bazoches-du-Morvan, Mesnil-Saint-Pére

Datum vertrek: zondag 25  augustus

Kilometer stand vertrek: 119547

Vertrek: 8:45 uur

Aankomst: 17:30 uur

Waar: Port de Mesnil Saint pere (Lac d’orient)Parc  Natural regional  Foret d’Orient

Coördinaten: N 48°15.356, E 004°20.507

Kilometerstand aankomst: 119789

Gereden kilometers: 243 km.

Weer: Bewolkt, kil

Temperatuur: 20°

 

Ons doel voor vandaag was Geraudot in Parc Natural Regional Foret d’Orient. Daar moest een leuke camperplek zijn. Ongeveer 3 uur rijden, maar het was alleen een richting en onderweg zagen we wel weer.

Geen tolwegen, dus D-wegen. Gewoon hele mooie wegen waarbij je veel ziet van het Franse landschap, maar ook van de dorpjes. We vroegen ons af of er nog leven is in al die oude stille dorpjes. Hier ben je echt een tijd onderweg als je eens naar een wat grotere plaats wilt. Ook voor je boodschappen moet je een eind rijden.

Onderweg kwamen bij Rouy (aan de D978) een camperplek bord tegen. Bleek er in dat dorpje, waar niets was echt een camperplek te zijn met gratis voorzieningen! In het ACSI/NKC boekje 2012 staat het op blz 318

Rouy: Campercontact info

 

Wij alles weer geleegd en gevuld natuurlijk. Helaas was de WC ton niet euhhhh nou ja niet erg fris. Toch maar geleegd. Er is plek voor 4 campers. Een vrijwillige bijdrage kan je bij de Mairie afgeven. Wij hebben echt gekeken, maar geen Mairie gevonden.

In Bazoches een Chateau bezocht. Le chateau de Bazoches-du-Morvan. 

Ik vond het qua inrichting best op Paleis het Loo lijken.

We zijn door echt leuke plaatsjes gekomen.

We zagen een prachtige kerk/kathedraal onderweg. Helaas konden we geen plek vinden om te parkeren en weten we nu ook het dorpje niet meer. Die dorpjes hebben smalle wegen en alles klimt en daalt.

De reis duurde best lang, omdat we alleen D wegen reden. Snelweg had ook geen zin. We hebben ons verbaasd over die enorme ruimte en akkers. Ook wijngaarden gezien. Je ziet bijna geen huizen, alleen maar land en nog eens land. We genoten echt van de reis.

Eindelijk kwamen we aan op het laatste stukje naar Geraudot, is de weg afgesloten wegens werkzaamheden. Geen omleiding route. Wenkbrauw ophalen

Dus terug en anders rijden. Gaat goed, tot we weer op de afgesloten weg komen maar dan verderop.

Nu helemaal terug en een andere hoofdweg nemen. Leve de ouderwets papieren kaart! Gewoon een Franse wegenkaart die gewoon goed in details alles weergeeft.

We komen aan op de plek zoals de boekjes ons aangeven, is er hier ook geen camperplek meer! Hoogtebomen voor de parking. Wel zagen we inderdaad de camping. De app van NKC had deze plek ook niet in de database. Wat nu? Ook nog niet echt plekken gezien waar we zo konden staan. Er stond een gendarmerie busje bij de ingang van de camping/snack.

Wij vragen, maar nee hier was geen camperplek. De oudere agent wist wel waar we konden staan.

Raden wat we konden doen? Ja, hij reed wel voor en wij moesten hem volgen! Hilarisch!! We lagen in een deuk. Natuurlijk gevolgd en we wijn op een hele leuke plek aangekomen! Mesnil-Saint-Pére. Is op een grote Parking vlak bij de Capitainiere / Toerist Information en de winkel voor boot benodigdheden. Perfecte plek! Is bij de plage waar je kunt zwemmen, bootjes kunt huren, er is een jachthaventje. Is echt een vakantiegebied, maar niet massaal. Ik noem het een flaneer boulevard.

Echt een prima plek! Openbaar toilet aan de overkant bij de oever van het meer Lac du Temple.

En waar de gendarmerie je afzet, is het dus echt toegestaan! Er staan wel wat verbodsborden op andere plekken, maar je kunt gemakkelijk staan op deze parking. Staan nu met zeker 30 campers, maar er is ruimte zat.

Wie kan zeggen dat je met begeleiding van de gendarmerie naar een gratuit plek bent begeleid?

Morgen kijken of we het meer rond kunnen fietsen. Het zijn eigenlijk 2 meren, gescheiden door een weg (D43) Lac d’Orient en Lac du Temple.

Het is echt leuk hier. We boffen echt met al die leuke plekken en gratis voorzieningen. Het lijkt wel of hier het seizoen is afgelopen. Tentjes voor ijs en snacks allemaal al gesloten. Ondanks een soort van vakantie park en groepsaccomodaties die behoorlijk bezet waren.

Betekent echter niet dat we niets uitgeven.