Dag 18

Lac de St. Pardoux, Parkeerplaats Site de Fréaudour

Datum vertrek: maandag 19 augustus

Kilometer stand vertrek: 119066

Vertrek: 9:30 uur

Aankomst: ongeveer 11 uur,

Waar: Lac de St. Pardoux, Parkeerplaats Site de Fréaudour

Coördinaten: N 46°03.096, E 001°16.551

Kilometerstand aankomst: 119106

Gereden kilometers: 40 km.

Weer: Bewolkt, afwisselend met zon

Temperatuur: tussen 20° en 25°

Rustig opgestaan en ontbeten. Gisteravond even een praatje gehad met Henk en Janny uit ergens van Groningen. Zij hebben een reisweblog. Leuk om thuis eens te gaan lezen. Het adres is: reisverslagen Henk en Janny

Vandaag gaan we eens kijken bij Lac de St. Pardoux. Ik heb ooit coördinaten gekregen van een camperplek daar. De reis duurt bijna een uur over 40 kilometer. We hebben echt door dorpjes gereden en smalle wegen. Wat is de Limousin ontzettend mooi! Moeten we ooit eens beter gaan bekijken en bezoeken. Veel groen, meren en bos.

Informatie Lac de Saint Pardoux

Ik vond nog een leuk reisverslag van Lac de Saint Pardoux.

Bij St. Pardoux is een Tourist Information, dus gelijk wat info gehaald en wandelroutes. Ook honing voor Pa Kieft. In het gehucht zelf: Boulangerie, mooie kerk.........en dat is het. Er is een camping en er zijn wat vakantiehuisjes, maar het meer is groot, dus genoeg te doen. Zeker voor de visliefhebbers dus, gelezen op dat leuke reisverslag. Lachen

De coördinaten van de camperplek kloppen echter niet helaas. We stonden midden op de weg, niet handig lijkt ons. Afgesloten

Wat nu? We konden een aantal kanten op. We kozen voor het bord La plage, in de hoop dat er een P zou zijn. We kwamen dus uit op een grote P Site de Fréadour. Een heel groot P terrein, direct aan het meer waar je kan zonnen en zwemmen! Ook een reddingsbrigade aanwezig. Zo ontzettend rustig ook, ondanks het mooie weer. Hier dus geen massa toerisme.

Er staat wel een bord met Interdit camping bij een speciaal terrein. Wij begrepen eruit dat het gaat om de bermen en zaaivelden. Een Fransman vertelde ons dat we zonder problemen konden overnachten hier. Dat doen we dan dus nu ook! Staan heerlijk helemaal achteraan in de schaduw van bomen met uitzicht op het meer. We merken dat het hier toch minder toeristisch is. Het was gewoon heerlijk weer, maar het was zo rustig hier. Op dit moment (half 8 in de avond) zie ik nog steeds wel mensen wat wandelen. Er is een camping om de hoek en we zagen ook hele leuke kleine vakantie chaletjes in de bossen hier.

Het is hier heerlijk rustig! Vanmiddag een mooie rondwandeling gemaakt van ruim 9 kilometer. Zonder beschrijving kan je hier geen wandeling doen, want borden en verwijzingen zijn hier slecht. Wij vinden de natuur en omgeving erg mooi. Genieten nu van de rust. Staan ook echt helemaal alleen hier.

 Ons uitzicht

 Ons plekkie

 Zo alleen staan is voor sommigen mensen een doodeng idee, maar wij vinden het even heerlijk om geen mensen te zien.

Rondwandeling St. Pardoux

Ook daar zag ik wel een plek geschikt voor een camper. N 46°03.177, E 001°16.016

Gisteren toch best een rare dag geweest, de camperplek in Oradour is ook best druk.

Bij Lac de St. Pardoux is wel een echte camperplek bij P Site de Fantrop. Of dit bij de jachthaven is weten we niet.

In St Pardoux een cache gedaan, niet gevonden. Wel onderweg tijdens de rondwandeling een cache gevonden aan de rand van het meer. Lijkt wel op een soort stuwmeer met ondergronds waterbekken. Morgen rijden we naar Chateau Ponsac.