Dag 19

Bij St. Mont-Dore, Parking Les Roches Tuilliére et Sanadoire

Datum vertrek: dinsdag 20 augustus

Kilometer stand vertrek: 119106

Vertrek: 8:30 uur

Aankomst: 15:30 uur

Waar: Bij St Mont-Dore, Parking Les Roches Tuilliére et Sanadoire.

            Parking Bus en auto van Beheer Volcans

Coördinaten: N 45°37.295, E 002°49.195

Kilometerstand aankomst: 119321

Gereden kilometers: 215 km.

Weer: Zonnig, wind en niet meer zo heet

Temperatuur: 25°

Vanmorgen vroeg opgestaan want we wilden richting Puy de Dome of Le Mont-Dore. Dit ligt in de Auvergne. Parc naturel régional des Volcans dÁuvergne

Dat was zeker wel 3 uur rijden met de camper. We zijn in ieder geval deze vakantie echt aan het zwerven van hot naar her.

Het was trouwens zo heerlijk rustig waar we overnacht hebben. Het was ook zo mooi zo vroeg in de ochtend bij het meer. Echt een mooie plek.

Miep wist dat we geen tolwegen wilden rijden, maar ze stuurde ons echt over hele smalle D-wegen. Op die manier zouden we kapot aankomen. Miep toch maar de opdracht gegeven tolweg te kiezen. Volgens ons heeft ze ons gewoon omgeleid, want we moesten sowieso via de D44, welke in St. Pardoux loopt. Raar mens af en toe hoor.

Zelf heb ik op een gegeven moment gezegd dat we via de D679 zouden rijden en later de A89 op zouden pakken. Dit was dus wel echt een mooie route. Reed ook nog vlot door, behalve natuurlijk door de stadjes. Eymotiers hadden we snel gezien al rijdend. Te druk voor ons. Is wel een mooie stad denk ik.

Bij de SuperCasino vlak voor of na (ligt waar je vandaan komt) Eymotiers zagen we campers die daar overnacht hadden. Is op loopafstand van het stadje.

Onderweg word je steeds gewezen op mooie uitzichtpunten, bezienswaardigheden. Als je dit echt allemaal zou doen, kom je nooit aan.

We genoten van de uitzichten en vooral van de vergezichten. Prachtig!

Bij een koffiestop met een prachtig uitzicht hebben we onverwacht ook een cache gevonden. Koffiestop was bij Le Lac de Viam, in de Correze. Er is daar een stuwdam Barrage de Monceaux la Virolle. Het gebied heet ook Plateau de Millevaches. Voor de geocachers: Cache Point de Vue, GC3Y23X.

Nu rustig verder doorrijden. Ja hoor, weer een uitnodiging om een mooi uitzichtpunt te zien. Dat wilden wij wel, op naar Mont Besson. Aan de D979. Je kunt met de camper omhoog rijden. Wel smal, dus hopen dat er geen tegenligger komt. We zijn echter toch niet helemaal naar boven gegaan, terwijl we later zagen dat het had gekund. Jammer, gemiste kans. Wel zag ik een leuk parkeerplaats met een picknick plaats. Camper kan er gemakkelijk staan en je kunt er zeker overnachten. Hoewel het niet leuk is om daar in het donker te rijden denk ik.

We kwamen door Meymac. Daar reden we gewoon tegen een camperplek op, die volgens ons niet in een boekje staat? Aan de Boulevard de la Garenne, (Lac de Sechemailles) bij de ingang van een camping.

Camperplek Meymac:

Coördinaten : N 45°32.392, E 002°02.236. Het is gratis, alleen water inname en stroom kost jetons. De camping leek ons echter gesloten.

Bij NKC is er een andere camperplek, deze hebben wij niet gezien: Meymac

Deze plek zag er wel goed uit, maar of er veel te doen is? De informatie zegt van wel. Wij hebben in ieder geval even vuil water geloosd en de WC geleegd.

Zo weer verder rijden.

Hooooooo, we zien een hele mooie kerk, abbaye boven een dorpje St. Angel. Ja, dat willen we zien natuurlijk. Parkeerplaats geen probleem, P bij Poids Lourds.

Coördinaten: : N 45°30.122, E 002°13.879

Het is een klein dorpje zonder toeristen dus je kunt op die plek gemakkelijk overnachten of waar dan ook daar. Wel leuk die oude verstilde dorpjes.

De kerk was ook hier erg sober en donker. Zo anders als de pracht en praal in de Duitse kerken. Erg mooi om te zien. Ook een boulangerie open, dus brood kopen. Ook weer geregeld.

Op een kruising staat precies op een punt een huis wat een bar heeft. We keken even naar binnen. Echt een huiskamer cafe! Een hotel restaurant is 50 m verder. Wij vrezen echter dat er niemand daar ooit echt komt. Jammer, want ook hier kijk je de ogen uit in de omgeving.

  Tsja.........

Nu stoppen we niet meer, maar rijden echt door!!

Ja en dan kom je bij Le Mont-Dore, beetje zoeken, want Miep wilde ons een straat in laten rijden waar wij te breed voor waren. Dus maar gewoon het stadje door. Weet nu nog steeds niet of het Le Mont-Dore was of Les Egravats.

Gewoon de aanwijzingen gevolgd, dus D983 volgen en dan Parking Les Longes. Je rijdt ook hier over een smalle weg en dan kom je op een prachtig parkeerterrein met een giga mooi uitzicht. Dan teleurstelling, er mag hier niet meer overnacht worden. Waarom? Geen idee, maar het is gewoon afgezet, Parkeerterrein is niet zo groot meer. Of dit definitief is of tijdelijk? Geen idee. Zijn in het stadje ook niet naar een Tourist info geweest, want het is een gekrioel met smalle straten, veel mensen en veel auto’s.

 

Wij vonden het wel erg lastig om met onze camper (ruim 7,5 m met fietsen achterop) door dit plaatsje te rijden. Druk en smal. Werd er erg kriebelig van.

Wat nu? Dan maar het alternatief bij de municipal camping waar je voor de camping staat?

Naschrift: In heel Le Mont Dore mag niet overnacht worden, ook niet blijkbaar op de camperplek bij Camping Municipal 'des Crouzets'

Ook hier werden we opeens weer een smalle straat ingestuurd. Ik zei Henk toch maar gewoon de weg te vervolgen, dus niet links de straat in. Keren kon nergens meer, dus maar doorrijden en zien waar we uitkwamen. Ja hoor, opeens borden met P voor auto’s en bussen. Is het een grote P van het Regional parc de Volcans! Hier parkeren veel mensen om dan echt grote wandelingen te maken. Ook een parkeerplaats voor mensen die even Les rochers Tuiliére et Sanadoire willen zien. Het is ook een prachtig uitzicht, zeker zoals vandaag met heldere hemel.

 

Hier dus onze overnachtingsplek en van vele andere campers.

Het is hier toegestaan, net als op de andere parkeerterreinen van het park. Dit vertelde een man van het Parkbeheer.

Natuurlijk even een rondwandeling gemaakt die ongeveer 1 ½ uur zou duren. Gewoon de groene route volgen. Nou dat gaat al in het begin mis. Ik zag groen en Henk dacht dat het niet kon. Dus andere kant op. Pad werd een paadje en nog smaller……… Fout dus! Weer terug en toch die groene route volgen. Ja, soms gewoon eens luisteren naar je vrouw, kan geen kwaad. Tralalalalala

Hele mooie wandeling, waterval gezien. Geweldige uitzichten om het meer.

Even iets afwijken want we wilden iets zien. Henk wist daarna een andere weg terug, leve de GPS.

Ging goed, tot we weer bij een paadje kwamen met groen. Oh, zegt Henk, gaat hier verder. Kon niet volgens mij, want de route ging anders. Groen is groen toch? Zegt Henk. Was wel een mooi paadje, maar we gingen steeds hoger i.p.v. naar beneden. Hm, kan niet…… Ja hoor, dit was een andere groene route. Ik zeg niets meer Afgesloten

Dus wij weer terug naar het bredere pad. Vanaf daar ging het wel goed! Gewoon heel mooi gewandeld, prachtige uitzichten, Ook de Puy Dome kunnen zien.

Limousine is heel anders dan Bretagne. Henk vindt dit in ieder geval veel spectaculairder. Vrees dat het zware dagen gaan worden. Onschuldig

De temperatuur is ook anders! Wel zonnig, veel meer wind en het is nu voor het eerst in onze vakantie gewoon kil vanavond. Wij vinden het echt wel lekker zo, zeker als we gaan wandelen. Ik werd die hitte en klamheid echt zat.