Dag 2

Arromanches des Bains

Datum vertrek:                                    zaterdag 3 augustus

Kilometerstand vertrek:                      117319

Vertrek:                                              09:00 uur

Aankomst:                                           16:15 uur,

Waar:                                      Arromanches des Bains

Coördinaten:                            N 49°20.355, W 000 °36,815

Kilometerstand aankomst:        117701

Gereden kilometers:                382

Weer: In de ochtend bewolkt en kil, later op de dag lekker warm

Temperatuur: van 20° naar 25°

 Vanmorgen was het best kil. Nadat ik om kwart over 7 helemaal klaar was heb ik Henk wakker gemaakt. Ik dacht echt dat het kwart over 8 was. Oeps foutje…. Henk bleef toch nog maar een uurtje slapen.

Na het ontbijt zijn we vertrokken. Als doel hadden we TomTom ingesteld op richting Caen. Dat was gewoon een richtlijn. Onderweg geen last gehad van zwarte zaterdag. We reden namelijk alleen snel (tol)weg. Hoe leuk we Normandië ook vinden ons doel is echt Bretagne, dus even onszelf niet laten verleiden tot de mooie stranden van Normandië. De P-plaatsen aan de weg bij tankstation stonden werkelijk overvol met vakantiegangers. Ons is het opgevallen dat er echt heel veel Britten in Frankrijk vakantie vieren.

We hebben dus geen mooie rit gemaakt, maar toch verbaasde het ons hoeveel mooie uitzichten je had naar steden, dorpen en natuur.

Juno Beach, N 49°20.222, W 000°27,930, werd ons doel vanaf Caen. Helaas was dit echt helemaal vol. Plekken ook bezet door personen auto’s. Vermoeden dat deze bij een camper hoorde. Ook het idee dat hier langparkeerders staan.

En nu? Toch maar verder de D514 gaan volgen. We kwamen langs Arromanches des bains. Ik wilde hier eigenlijk niet gaan staan. Toch maar gedaan, er was nog genoeg plek en we waren het rijden zat. Even lekker langs het strand gelopen. Ik heb pootje gebaad in zee. Het water was gewoon warm. Je zag de vloed gewoon opkomen, echt zo snel. Blijft mij verbazen. We zagen in de verte dat het regende. En ja hoor, we waren echt net in de camper en de regen barstte los! Dus net op tijd terug. Pfff. Daarna koelde het best snel af.

 

Onze route ging vandaag via A13 > A151 Rouen > richting Caen. Daarna de D7-D404-D79 (is 1 weg) richting Juno Beach.

Bij de Carrefour in Graye s. Mer boodschappen gehaald en getankt. Diesel kost hier € 1,32. Goedkoop dus. Hier zit ook een Lidl.

Nu staan we heerlijk in Arromanches met uitzicht op zee. De zonsondergang!

Terwijl ik dit schrijf, zie ik de zee zo kalm en mooi. De ponton blokken steken net uit.

Henk staat op een uitzichtpunt om een foto te maken van zonsondergang.

Morgen wordt het richting Cansale / St. Malo. Misschien gaan we ook wat routes rijden uit het boek: Met de camper door Frankrijk. We hebben ook 2 ANWB boekjes met kaart bij ons van Bretagne en een reisboek Bretagne van de bibliotheek.

We hebben er echt zin in. Voor ons gevoel begint in Bretagne onze vakantie echt. Hoewel we nu natuurlijk ook enorm genieten.

We hebben geen internet, geen WIFI, lekker rustig.