Dag 16

Celles s. Belles en Oradour sur Glane

Datum vertrek: zaterdag 17 augustus

Kilometer stand vertrek: 118846

Vertrek: 9:00 uur

Aankomst: 16:15 uur,

Waar: Oradour s. Glane

Coördinaten: N 45°56.109, E 001°01.509

Kilometerstand aankomst: 119066

Gereden kilometers: 220 km.

Weer: Vroege ochtend mistig, later bewolkt. Vanaf middaguur stralend weer

Temperatuur: 27°

Lekker gedoucht op de camperplek. Echt een heerlijke douche! Helemaal voor niets, gratuit, gratis! Deur kan alleen niet op slot, maar vanmorgen was het om half 8 nog erg vroeg. Niemand te zien. Bij de sanizuil op de camping ernaast voor € 3,00 alles gedaan wat nodig is. Doel is Oradour s. Glane. Zouden we het halen vandaag?

In Marans bij SuperU boodschappen gedaan. Wilden ook lege plastic flessen wegbrengen. Tsja, sta je daar met je goede gedrag om te horen dat er geen statiegeld is op die flessen. Twee weken dus bewaard hé! Familie Kieft in de bocht. Hilarisch!Verstomd

Zag bij Marans (Weg D137) ook dat er campers stonden naast een kanaal vlak voor Marans als je komt vanaf Chaille les Marais.

Onderweg werden we gewaarschuwd door een andere camperaar, ze wees op iets aan de zijkant. Even stoppen dus, kijken wat er was. Henk was vergeten het deurtje van de WC cassette op slot te doe, deze was open gegaan, want het deurtje was ook niet gewoon dicht gedrukt. Oeps, oeps.

Ergens bij Celles s. Belle een bord gezien voor een Abbaye Royale du Celles s. Belle. Wij even een uitstapje maken om te kijken natuurlijk. Blijkt er ook een hele mooie camperplek te zijn, praktisch tegen de Abbaye aan. Gratis, met sani mogelijkheden. Picknick banken. Ongelooflijk!

Camperplek Celles sur Belle informatie

Wij wilden natuurlijk wel wat bezichtigen, ware het niet dat het net lunchtijd was tot 14:30 uur. Dan maar wat wandelen in het dorpje, Ook hier niets bijzonders, maar juist daarom voor mij altijd zo bijzonder. Om de Abbaye heen gelopen en via de achterkant konden we de tuin en watermolen bekijken.  Via de voor ingang moest je daar een euro voor betalen. HiHiHi. De Abbaye zelf kost € 5,00 om het te bezichtigen. We hebben zelf ook maar geluncht en toch weer weggegaan. Jammer, maar wie weet komen we hier ooit nog eens. Inmiddels zitten we dus in Limousines, Haute Vienne. Dag Bretagne!

Hier al veel kastelen, oude kerken en oude stadjes. Hier houden we wel van.

Om 16:15 aangekomen in Oradour s. Glane op de camperplek bij het voetbalveld.

Prima plek.

 

Blij dat we nog redelijk op tijd waren, want na 18:00 uur stroomt alles gewoon vol. Men gaat hier pas na 19:00 uur echt een plek zoeken. Dan is de kans dus erg groot dat alles vol is. Er kwamen zelfs na 22.00 uur nog campers aan.

Beneden aan de straat is een brede strook naast een bosrand, ook hier stonden de campers gewoon. Prima plek en lekker in de schaduw bij hitte.

Even het stadje in, info halen bij de TI. Het memory dorp is 10 minuten lopen van de camperplek. Even al een blik erop geworpen. Morgen gaan we dit dus bezichtigen. Ik ben heel erg benieuwd.

Bij de Tourist Info in Oradour kan je ook staan, maar wij vonden het niets. Niet zo groot. Volgens ons kan je ook gemakkelijk overnachten op een P bij de (winter)ingang van het monument cq martelaarsdorp.

Wel de kerk bekeken in Oradour. De kerk is opnieuw gebouwd na de oorlog. Het is wat modern. Wel een mooi kunstwerk in de kerk, zie foto.

 Kunstwerk kerk Oradour

Het was een lange rit nog vandaag, ook omdat TT ons in mijn ogen om heeft laten rijden over hele leuke kleine D wegen. Wel mooi geweest en leuke dorpjes gezien.