Dag 12

Vannes, Chateau du Suscini en St. Gildas du Rhuys-La plage des Goh-Velins

Datum vertrek: dinsdag 13 augustus

Kilometer stand vertrek: 118395

Vertrek: 09:45 uur

Aankomst: 17:15 uur,

Waar: St. Gildas du Rhuys – Plage des Gog-Velins

Coördinaten: N 47°30.859, W002°50.803

Kilometerstand aankomst: 118492

Gereden kilometers: 97 km.

Weer: stralend weer, warm

Temperatuur: 27°

 

Vanmorgen vertrokken naar Vannes ( Miep van TT zegt Vaan). Moest een leuk stadje zijn. Ik was erg benieuwd, want ik heb een beetje mijn bekomst van stadjes. Mijn eerste indruk was positief en dat is zo gebleven.

Wij parkeren uit ervaring de camper liefst niet in een centrum, maar nu was het moeilijk te bepalen waar dat was. We hadden genavigeerd naar de Carrefour, zou een camperplek zijn. Toch Centre Ville daar gevolgd en de borden gratis parkeren bussen. Even de weg kwijt. Opeens waren we bijna in het centrum, Rue du Port. Een aantal campers stond daar al geparkeerd, dus wij ook gedaan. Het was een prima mooie parkeerplaats van een gesloten gebouw. Je mag daar gewoon parkeren zonder enig probleem. Zijn daar niet zo moeilijk in Vannes. Bij de Tourist Information een plattegrond en een brochure opgehaald met wat stadswandelingen. Op die kaart stonden een aantal plekken aangegeven waar je met de camper zeker kon en mocht parkeren. Jammer dat ze dit niet aangeven bij het binnen rijden van de stad. Er zijn dus echt genoeg mogelijkheden. Vanaf onze parkeerplek liepen we in 10 minuten de stad in.

Net over de pont de Kerino is aan de andere kant genoeg parkeerplek. Vanaf daar is het ongeveer 15 minuten lopen. Is niet erg want je loopt langs een leuke haven met mooie bootjes. Is echt een promenade. De Tourist Information zit echter aan de andere kant, maar alles is op loop afstand.  

Het is echt de moeite waard! Het was erg druk en toeristisch, maar niet hinderlijk. Heel veel mooie oude vakwerkhuizen, leuke straatjes. Ik heb ervan genoten. Natuurlijk de toeristen winkels met hun kitsch en dure prijzen, maar ja dat is in Nederland ook. Door de stadswandelingen kwam je meer te weten. Wel waren we op tijd, vanaf morgen zijn er feesten. Te druk dus!!

Hotel de Ville en Chateau L’Hermine met haar tuin zijn plaatjes.

 

De kathedraal ook zo mooi.

In de Cohue hebben ze een museum voor schone kunsten. Één kunstwerk vond ik gewoon mooi en apart.

 

Ik heb toch maar eens een zakje meringues gekocht. Steeds de verleiding weerstaan. Voor Tom heeft Henk een kleinigheidje gekocht. Ik een rechthoekig bordje van melamine met het wapen / vlag van Bretagne.

Wat indrukken van Vannes

Geintje van Henk, gemaakt op de visafdeling overdekte markt. Tsja, ik schrok mij wild van deze foto.

Weer rustig terug gelopen naar de camper om naar ons volgend doel te rijden, Chateau du Suscini vlakbij Sarzou.

Hier zijn we dan dus al bij de Golfe du Morbihan. We moesten vanmorgen weer terug rijden via Carnac > richting Auray. De golf van Morbihan strekt zich namelijk helemaal uit tot Auray. Wil je van Locmariaquer naar Port Navalo rijden, moet je dus de hele baai omrijden!

Het was erg druk bij Chateau du Suscini.

 

Konden eigenlijk geen parkeerplek vinden. Bij een soort atelier stond een camper geparkeerd? (Misschien van de eigenaar?). Wij vroegen of we daar mochten staan, op privé-grond, geen probleem! Geweldig toch?

De buitenkant van het kasteel bekeken, echt wel mooi. Ook een cache gezocht en niet gevonden.

Ik zag borden dat je nergens daar zomaar mocht overnachten i.v.m. beschermd gebied. Tot mijn verbazing zag ik op een groot grasveld achter het kasteel, gewoon een caravan met voortent en twee kleine tentjes staan. Kamperen dus!

Moet daar zo om lachen, de Fransen zetten gewoon hun hebben en houden neer en hebben vakantie.

Bij de biscuiterie toch maar eens Bretonse koekjes gekocht.

Ons laatste doel was St-Gildas du Rhuys. Kijken of we een leuke plek konden vinden. Was een beetje lastig, want zelfs TomTom was even de weg kwijt. Borden Aire de campingcar gevolgd, wisten dat dit bij een Municipal camping was, maar niet op de camping. Toch later weer de coördinaten gevolgd die in een boekje stond. We kwamen uit bij Plage des Goh-Velins.

Kijk hier eens: St. Gildas du Rhuys

Helaas vergeten foto te maken. Je staat of aan de weg of op een kleinere inham parkeerplaats, iets van de weg af. het zijn echt parkeerplaatsen, groot genoeg voor campers. Auto's staan hier niet, die hebben een hele grote P direct aan strand. Vanaf de camper parking ben je zo op het strand. Echt een mooie plek! Ook niet te massaal.

Op de P rechtsonder in het plaatje, daar hebben wij gestaan.

Een hele goede plek! In boekjes staat dit strand ook als camperplek, maar op andere coördinaten en andere foto’s. Heel raar. Hier is het slechts 200 meter lopen naar strand. Even lekker op het strand gelegen nog. Zeewater was best koud. Morgen tweede kans. Blijkt dat dit niet de officiële plek is, maar gedoogplek. Veel beter dan de echte! Wel ziet de municipal camping er goed uit. Zo aan het strand.

Dit is het strand:

Goh Velins

Dit is wat van de omgeving:

Morgen zien we wel weer verder. Dagje strand? Of ook even het dorpje / stadje bekijken? Geen idee hoever het is namelijk. We willen ook wel naar Port Navalo, het uiterste puntje van Golf van Morbihan.  Ook St. Nazaire is een optie. Lijkt ons leuk om heel rustig weer naar boven te gaan, Loiredal of zo.

Het weer is en blijft gewoon mooi hier. Ik vind het gewoon echt soms te warm.

Tot nu toe maar € 11,00 uitgegeven aan overnachtingen, rest gratis. We staan eigenlijk steeds op mooie plekken.

Maak een Gratis Website met JouwWeb