Dag 6

Perros-Guirec en Morlaix

Datum vertrek: woensdag 7 augustus

Kilometer stand vertrek: 118003

Vertrek: 09:30 uur

Aankomst: 19:00 uur,

Waar: Morlaix

Coördinaten: N 48°34.485, E 003°49.575

Kilometerstand aankomst: 118176

Gereden kilometers: 173 km.

Weer: Weer in de ochtend regen, middag bewolkt en veel zon. Later op de dag weer bewolkt, veel wind

Temperatuur: tussen 18° en 25°

 

Vanmorgen rustig vertrokken richting Morlaix. Onderweg toch een tussen stop gemaakt naar Perros-Guirec om daar een wandeling te maken bij de côte de Granit Rose. Daar is een wandelpad Sentiers des douaniers. Deze loopt ver door. Wij wilden deze doen tot Ploumanach en zo via een omweg weer terug. Dit is dus niet gelukt. Perros-Guirec is verschrikkelijk camper onvriendelijk. Nergens mag je staan. Sommige deden dat wel langs de weg, maar je stak gewoon wat uit. Dat risico wilden wij niet nemen. Smalle straten, druk met auto’s. Chaotisch. Niet leuk!! Het leek ons zo leuk om het haventje te bekijken en zo te wandelen. Richting Ploumanagh gegaan, zelfde laken een pak. Ik werd gek van al dat gedoe, smalle straten, druk en hectisch. Uiteindelijk via de D786 richting Trégastel gereden. Daar is een camperplek, maar kost 7 euro en je staat gewoon aan de weg.

Zie www.campercontact.nl  Sitecode 1171.  Gelukkig is daar tegenover een Super U met meer winkels. Hoppa, camper geparkeerd! Stonden achteraan meer campers. Later zagen we ze ook aan de weg staan. Dat was geen probleem, berm is breed genoeg. Ook achter de Biscuiterie (Winkel waar ze Bretonse dingen verkopen), stonden campers geparkeerd . In de Rue Tournaly richting plage stonden ook campers geparkeerd. Het betekende wel dat je gewoon terug moest lopen naar Ploumanach als je het wandelpad wilde gaan doen. Of fietsen, ook heel goed te doen daar. Lopend was ongeveer 15 minuten, wel leuk om te doen. Wij zijn gaan lopen via Le Port (haventje), daar het parkeerterrein overgelopen (verboden voor campers!). Daar stond aangegeven Plage de St.-Guirec. Was wel een leuk klein gezellig centrum. Via een pad naast het strand kon je naar Sentiers des Douaniers lopen. Dat was echt indrukwekkend! Al die vormen die gevormd zijn in de loop van de eeuwen.

 

Het was echter heel erg druk, gewoon veel te veel mensen.

Het viel mij erg tegen dat je vrijwel nergens mag parkeren met de camper, laat staan overnachten. Deze regel is niet alleen hier, maar strekt zich echt verder uit. Wat mij betreft is het dus heel jammer, maar ik heb het gezien daar. Deze kant ken ik niet van Frankrijk. Ik heb ook nooit zoveel campers naar de weg zien zoeken of wat dan ook, alleen maar omdat ook zij deze Roze Granieten rotsen wilden bezichtigen. Vele campers reden dan ook onverrichterzake verder. Heel erg jammer! Alleen auto’s zijn overal welkom.

Daarna nog even naar Plage Toernaly in Trégastel gelopen waar een kasteel was. Echter niet te bereiken, daar het vloed was.

 

Nu gaan we wel naar Morlaix. Dat moet een aparte oude stad zijn met een giga hoog spoorviaduct. Dit stadje wil ik nog wel zien en dan ga ik echt de natuur en rust opzoeken.

Staan op het parkeerterrein van Intermarche en niet op de echte camperplek. Daar staan een hele groep mensen die daar drinken en rondhangen. Geen jongeren, maar mensen zonder huis?, slapen wel in busjes. Deze staan ook op deze camperplek. Het gaf mij een onprettig gevoel. Dus maar op de parkeerterrein zelf gaan staan. Ook hier vind ik het niet echt leuk. Dit deel van Bretagne valt mij erg tegen v.w.b. overnachtings gelegenheden. Ook nergens onderweg leuke “zomaar” plekken gezien.

Hoop dat ik vannacht toch wel kan slapen. Morgen Morlaix bekijken en dan richting Parc naturel Regional d’Armoride.

Vandaaruit dus naar het westen nog en dan naar Golfe du Morbihan gebied. We beseffen dat we waarschijnlijk mooie dingen overslaan, het zij zo. Als je eenmaal een aantal uitzichtpunten (pointes en caps) hebt gezien, weet je het wel. Het is overal even mooi. Dat geldt voor de zandstranden, rotsen, uitzichten en al die eilandjes met forten.

Dus nu kijken wat er in Zuid en West Bretagne is. We hebben hier nog ongeveer 2 weken voor. Daarna een week de tijd om terug naar huis te gaan.

Naschrift: We hebben heel goed geslapen. Achteraf gezien hadden we best op de CP kunnen blijven staan. Die lui gingen weg, kwamen ’s nachts terug, maar totaal geen last. Het ziet er alleen allemaal erg armoedig uit. Wel gratis saniservice.

Maak een Gratis Website met JouwWeb