Dag 1

Cap Gris Nez

Datum vertrek: vrijdag 02 augustus

Kilometerstand vertrek: 116925

Vertrek: 07:45 uur

Aankomst: 13.30uur,

Waar: Cap Gris Nez

Coördinaten: N 50°. 52.180, E 001 °.35.214

Kilometerstand aankomst: 117319

Gereden kilometers: 394

Weer: Overdag erg zonnig, in de avond bewolkt en wind

Temperatuur: Onderweg 30°, aankomst 27°, ’s avonds 24°

Vanmorgen lekker vroeg vertrokken om de ergste hitte voor te zijn. De reis ging lekker vlot op een beetje oponthoud bij Antwerpen na. We gingen even verkeerd na Antwerpen richting Gent. Was wel mazzel, daardoor ook weer een kleine file ontlopen! Per ongeluk een leuke sluiproute gehad dus.

Even koffie gedronken bij een benzinestation met restaurant aan de snelweg. Veel plekken voor campers gereserveerd en wat stonden er massaal? Ja natuurlijk, allemaal personenauto’s!

Door onze eigen airco (ramen tegen elkaar open) was het best goed te doen om te rijden. We zouden als doel Criel sur Mer hebben, maar zijn toch gaan overnachten op de Cap Gris Nez. Het was prima zo voor ons. Het was gewoon heerlijk weer, het waaide even lekker ook.

Natuurlijk gelijk een leuke wandeling gemaakt van 7,5 km. Direct in het begin zagen we in zee 3 zwarte ronden dingen. Bleken het 3 zeehonden te zijn! Kopje onder, kopje boven en zo ging dat steeds. Zo leuk om te zien, zeker door de verrekijker. Onderweg 2 caches gedaan, Crane des oeufs 1 en 2. Oppikkers, maar wel grappig.

 

Gewoon heerlijk gewandeld over de Cap Gris Nez, door het woonwijkje aldaar, tussen de weilanden door. Zelfs een heel klein mini kapelletje gezien.

 

Foto: Minikapelletje

Het waaide, de zon scheen weer fel, dan was het weer even lekker. Zelfs een paar druppels gehad.

Kortom het weer ging alle kanten uit. Vanavond nog even de andere 2 uitzichtpunten gedaan, was gewoon even koud!

Onze eerste dag zit er bijna op. Het blijft voor mij heel erg wennen zonder Inta, maar ik geniet wel van alles. Ben zelfs blij dat hij deze hitte niet mee hoeft te maken meer. Ik zie echt honden gewoon zo last hebben van de hitte.

Het is nu bijna 20.00 uur. De zon schijnt weer, temperatuur nu is 25°

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb