Dag 9

Quiberon, Aire campingcar Kerné, voor Municipal camping Kerné

Datum vertrek: zaterdag 10 augustus

Kilometer stand vertrek: 118374

Vertrek: 09:45 uur

Aankomst: 11:30 uur

Waar: Quiberon

Coördinaten: N 47°29.514, W 003°08.338

Kilometerstand aankomst: 118395

Gereden kilometers: 21 km.

Weer: ochtend bewolkt, later weer mooi weer met veel zon en wind

Temperatuur: 24°

Laat opgestaan vanmorgen, om half negen. Rustig ontbeten en vertrokken. Eerst naar de camperplek in Carnac voor de sani. Zou moeten zijn achter de gendarmerie, maar TT leidde ons ergens anders heen. Dat was dus inderdaad de camperplek. Geen mooie plek, wel goed geregeld. Lijkt wel of daar mensen heel lang bivakkeren. Is gratis, Lidl om de hoek, sani aanwezig, strand in de buurt. Wat wil je nog meer? Je staat alleen midden in het stadje op asfalt. Het was ook erg krap, vond ik.

WC geleegd en vertrokken naar Quiberon. Half uurtje rijden. Ja, ja, ja, ja…………niet voor ons natuurlijk! Er is eigenlijk 1 grote doorgaande weg naar Quiberon. Dus heel erg druk! Duurde best lang deze rit. Bleek ook nog dat Henk waarschijnlijk een verkeerd adres had ingevoerd in TT. Ook dacht TT even van >>>Zoek het maar even zelf uit, ik stop ermee.

Gelukkig zagen we borden Aire de campingcar en deze gevolgd. Bleken we eigenlijk weer terug te rijden, maar dan via de kustweg. Sjips.

Het is best een leuke plek, uitzicht op zee, strandje aan het eind van de weg. Is voor de Municiapalcamping Kerné. Je staat dus niet in Quiberon zelf, maar in een dorpje ervoor, Kerné. De camping ligt achter ons. Op de camperplek is erg veel plek voor campers, maar het staat nu echt vol. Wij zijn blij dat we vanmorgen al aankwamen! Normaal kost deze plek € 6,00 incl., water tanken en sani. Geen stroom aanwezig. Blijkbaar is het apparaat stuk of wat dan ook, het is nu gratis. Wij wilden betalen aan bij de automaat, maar een Fransman zei dat het nu echt gratuit was! De blokken die normaal omhoog staan als belemmering, waren in het asfalt verzonken. Je kunt er dus uit en in rijden. Je hebt alleen nu geen code (staat op betaalbewijs) om water te tanken. Geen probleem, er is nl ook een saniservice als je niet hier gaat staan. Deze sani is voor de toegang. WC legen en vuil water kan je zo doen. Water kost € 1,00 voor 2 minuten (ongeveer 70 l). Ik denk dat er hier een aantal campers ook redelijk lang staan, normaal is het maximum 3 dagen. Zag nl ook campers met bijzet tentjes.

Camperplek met uitzicht op zee

We waren laat in Quiberon door ietwat verkeerd rijden en enorme drukte. En ja hoor, reden van deze extra drukte was de echt enorme markt in het stadje. Ik keek mijn ogen uit.

Eerst maar even een broodje gegeten na aankomst. Daarna fietsen gepakt om Quiberon te bezichtigen. Het is goed te fietsen hier, zeker met wind mee.  Naschrift: Wist nog niet hoeveel stijgingen hier waren!

Eerst de markt bezocht, altijd wel gezellig. Daarna verder gaan fietsen, wat boodschapjes gedaan. We wilden graag met de boot naar Belle Île. Is niet echt goedkoop, maar dat is een uitgave die we wel gaan doen.

Dus eerst gereserveerd voor de boot morgen. We nemen onze fietsen mee. Is wel duur om mee te nemen, € 18,00 per fiets. Huren daar is goedkoper, maar ik wil toch graag mijn eigen fiets.

Per persoon betaal je € 31,65 voor de overtocht. Dus totaal € 104,00 ongeveer.

We hebben de boot van 9.20 uur en de laatste boot terug gaat 20.00 uur.

 De haven van Quiberon, Maria Port

We zagen heel veel mensen met koffers. Het is net als Texel en Terschelling, je kunt er gewoon vakantie vieren. Het is een groot eiland. Zelfs op de fiets kunnen we niet alles doen.

Camper kan ook mee, kost slechts € 541,00 retour. Oeps, slik……….

Zo nu weer verder fietsen en alles bekijken. Het is een echte drukke badplaats, maar wel met een leuk soort charme.

Er is zelfs een heus Kasteel, Chateau Turpault.

Deze staat echt op een punt aan zee. Daarvoor zag ik leuke kleine Bretonse vakantiehuisje, zo aan de kust. Als je het centrum voorbij bent, ga je het rustige gedeelte in met ook mooie stranden. Helaas afschuwelijk moderne witte hotels. Zo zonde!

Wel caches gedaan, waarvan 1 in een heel leuk rustig wijkje met leuke huisje. Foto gemaakt.

Doorgefietst naar Pointe Pointe du Conguel. Ook erg leuk om even te wandelen. Veel stranden ook hier. En ja, hoera………hier mag de hond ook mee! Parkeren met de camper mag hier niet overal, maar genoeg straten in de buurt. Er zijn ook veel campings.

Op het vliegveldje even gaan kijken naar de tandem parachutisten. Zo leuk om deze naar beneden te zien komen. We zagen ze ook springen.

Nou weer de terugweg naar de camper. Nu met tegenwind, echt tegen wind! En wat klimmen, van dat vals plat zoals bij ons in Wageningen enzo. Zwoegen dus even, maar ik ben er gekomen!

Nu zitten we binnen, ondanks goed weer. Waait gewoon hard en precies in onze richting. Straks nog wel even kijken naar de zonsondergang. Vestje aan en genieten hoop ik.

Het waaide zo hard, de golven beukten echt op de rotsen hier. Zonsondergang ging snel. Was niet zo mooi door de wolken.