Dag 26

Trier, camperplek Treviris (Duitsland)

Datum vertrek: Dinsdag 27 augustus

Kilometer stand vertrek: 119789

Vertrek: 9:00 uur

Aankomst: 15:00 uur,

Waar: Trier, camperplek Treviris

Coördinaten: N 49°44.434, E 006°37.481

Kilometerstand aankomst: 120180

Gereden kilometers: 391 km.

Weer: Ochtend bewolkt en regen, in Duitsland Trier mooi weer

Temperatuur: rond de 20 / 22 °

 

Vanmorgen zware bewolking met miezer regen. Lekker op tijd vertrokken, de reis zou ongeveer 3 ½ uur duren. Is dus bij ons en beetje langer geworden. Hadden een afslag fout, keren kon niet. Dan maar de andere kant op via de D wegen. Ik wilde D619 en dan D 674. Miep bedacht wat anders, toch maar haar zin gedaan en ja hoor……mooie route maar alle kronkelig en smal en dorpjes. Reis duurde dus nogal langer. Oeps………

Via andere D en N wegen uiteindelijk op de A31 richting Nancy en Luxemburg gekomen.

Onderweg zagen we de memorial van Charles de Gaulle (aan de D619) staan. Mens wat is dat een enorm ding, reikt zowat tot de hemel lijkt het wel. Torent echt boven alles uit. Wat een verering!

Onderweg besloten we toch om naar Trier te gaan. In Longuich konden we de WC niet legen etc. Kost wel € 10,00. Vonden we te veel voor weinig service. Daar we ook niet echt meer zwerven, zijn we ook niet op zoek gegaan naar een leuke plek. Staan nu op de camperplek Treviris bij de messe. Kost € 8,00  ’s nachts en overdag € 0,10 per uur en dan moet je ook apart betalen voor Sani. Douchen en WC gebruiken kan ook tegen betaling. Wij vinden het te gek voor woorden dat je nog eens extra moet betalen voor water. Hoewel ik wel kan zien dat hier mensen langere tijd staan. We hebben gelukkig wel de WC kunnen legen.

Vanmiddag gelijk even op de fiets naar het centrum gegaan. Is echt maar 10 minuten fietsen, wandelen is ook echt goed te doen.

Hoewel Henk en ik er al eens eerder zijn geweest, ontdekten we toch weer nieuwe dingen. Morgen geo-cachend Trier verkennen en ik ga daarna even shoppen. Is meer kijken dan kopen hoor. J

Henk ontdekte net dat McDonald om de hoek zit en daar staan allemaal campers! Gratis denken wij! Coördinaten: N 49°44.392, E 006°37.274

Zie campercontact sitecode 955

Shit……….

Zonde van ons geld!

Inplaats van de P van de campers te volgen als je van de brug afkomt vanaf de stad Triër, sla je gewoon rechtsaf naar McDonald. Kom je vanaf de andere kant, dan rij je net voor de brug naar beneden, daar sla je ook rechtsaf. Het gekke is dat je dan wel de borden ziet met verwijzing richting McDonald. Je kunt achter de McDonald gaan staan, maar ook op de grote Parking voor. Daar staan geen hoogte bomen. Achter de McDonald heb je dus wel de saniservice. Volgens mij alleen betalen voor water. Het is een busservice eigenlijk. Wij hebben dit vanmiddag niet eens gezien, maar we kwamen van de andere kant af. Morgen vroeg dus eerst daarheen en dan weer de fiets pakken. Scheelt weer € 8,30. Ook gratis WiFi volgens mij. Gaan we gewoon koffiedrinken.

Je zult wel veel verkeerslawaai horen denken we. In principe gaan we dan donderdag naar huis, zodat we vrijdag alle tijd hebben om de camper uit te pakken en de was te gaan draaien. Kan ook best zijn dat we alsnog morgen verder gaan iets dichter naar huis. We zien het wel. Vrijdag moeten we echt thuis zijn.

Maak een Gratis Website met JouwWeb