Dag 22

St-Pourcain-sur-Sioule en Decize (Bourgogne)

Datum vertrek: vrijdag 23 augustus

Kilometer stand vertrek: 119394

Vertrek: 9:30 uur

Aankomst: 15:30 uur

Waar: Decize

Coördinaten: N 46°49.883, E 003°27.721

Kilometerstand aankomst: 119547

Gereden kilometers: 153 km.

Weer: Heel erg warm

Temperatuur: 27 ° tot 30°

 

We gaan nu naar Decize ergens in Bourgogne. Moeten toch een stukje naar boven, dus Henk heeft dit gewoon geprikt.

Net voor Gannat konden we LPG tanken, er was nu 1 gas-tank leeg. We zijn dom bezig geweest om de koelkast op de lange stukken ook op gas te laten werken in plaats van op de accu. Had wel gas gescheeld!

We hebben niet de tolweg genomen, maar de route national, via de D2009.

We kwamen ook door een stadje St-Pourcain-sur-Sioule. Een leuk stadje.

 

Dus wij naar de camperplek. Is op een voormalige (gemeente) camping. Je staat aan de rivier, op loopafstand van een openluchtzwembad. Naast tennisvelden en 800 meter van het centrum af. Dus echt een prima gratis plek.

Camperplek St-Pourcain-sur-Sioule:

Even het stadje bekeken, was ook wel grappig, maar verder niets bijzonders. Er was kermis en nog een festival.

Nadat we het stadje hadden bekeken toch besloten door te rijden naar Decize,

De route was helemaal prima, door leuke slaperige dorpjes en mooi landschap.

Vlak voor Decize, op een brug, hoorden en voelden we opeens een behoorlijke klap! Schrokken ons dood. Was een smalle weg en druk. Henk reed absoluut niet te ver links. Bleek dat een witte vrachtwagen welke ons passeerde onze linker buitenspiegel eraf had gereden. Althans, hij was naar binnen geklapt. De dodeman spiegel is er wel helemaal af. Henk heeft de achterkant van de spiegel terug kunnen vinden. Ook wat lakschade, maar die kunnen we wegpoetsen. Is waarschijnlijk niets aan de hand. In het raam boven de bank wel een barst. Dit wil ik wel na laten kijken als we thuis zijn. Het ging echt zo super snel. Stoppen ter plekke kon ook echt niet. De vrachtwagen moet toch ook schade hebben lijkt ons. Gelukkig was er direct na de brug een parkeerplaats bij de intermarche. Even alles bekeken.

Diep ademhalen en weer verder…………

In Decize bij de Lidl boodschappen gedaan. Nu kunnen we weer voorlopig voort.

De camperplek was weer terug over een brug over de oude Loire.

Camperplek Decize info

Deze plek is aan de "oude" Loire. Je kunt aan de oever staan of meer boven op het asfalt parkeer plaats. Is op loopafstand van het centrum. Er is een sanizuil voor 3,00 (creditcard). Wij staan heerlijk aan de oever onder de bomen, want het is en blijft gewoon verschrikkelijk warm.

  Rechter uitzicht. Zo stonden wij aan de oever. Prima toch?

Linker uitzicht

 Op zo een stuk grasveld stonden wij.

Je moet de borden Stade Nautique volgen. Als je verder rijdt dan de camperplek kom je aan het eind op een doodlopend stuk. Daar komen de “oude” en de nieuwe Loire samen. Is een leuk punt. Volgens ons kan je daar ook gemakkelijk staan met je camper. Geen verbod gezien en je hebt een leuk uitzicht.

Het is net voorbij een camping. Bij de Stade Nautique kan je bootjes huren, minigolf spelen en eten/drinken bij de brasserie.

Ook zagen we campers staan tegenover de petanque baan en sportvelden. Dan moet je ook even iets doorrijden voorbij de camperplek aanduiding.

Ondanks dat het bij een stadje is, vinden we het een leuke plek. Vanavond even het stadje ingelopen. Niet groot, wel apart en erg oud. Grappige winkeltjes en helemaal niet toeristisch. Vinden wij niet erg.

Als het morgen niet te heet is, gaan we de omgeving wandelend verkennen en anders is het een hele luie dag morgen. Misschien ook naar de markt Brocante in een Salon Antique.

Het is nu 22.15 uur en het is nog verschrikkelijk warm en benauwd. Ik ga maar weer buiten zitten en luisteren naar het gratis Poprock concert op het plein.

Ik had zo gehoopt dat het eindelijk wat kouder zou worden.

Maak een Gratis Website met JouwWeb