Dag 15

Port de la Chaussee Neuve (Nat. Park de la Briere) en Chaille les Marais

Datum vertrek: vrijdag 16 augustus

Kilometer stand vertrek: 118621

Vertrek: 10:00 uur

Aankomst: 17:30 uur,

Waar: Chaille les Marais

Coördinaten: N 46°23.548, W 001°01.285

Kilometerstand aankomst: 118846

Gereden kilometers: 225 km.

Weer: begonnen met bewolkt, daarna regen. Later op de dag weer warm, bewolkt en mooi weer.

Temperatuur: van 20° naar 26°

 

Vanmorgen eerst gereden naar Port de la Chaussée Neuve, ook een kant van het Nat Park de la Briére. Aan de andere kant van St. Joachim. Hebben we niet logisch gedaan, want gisteren waren we daar al in de buurt bij St. Lyphard. We wisten echter niets van dit park af.

Wij vinden deze omgeving echt wel wat hebben.

Aangekomen zagen we campers op een mooi terrein staan. Hup wij ook daarheen. Kwam er een meisje naar ons toe. Bleek een prive parking te zijn en of we lid zijn van France Passion. Dan kon je daar overnachten. Voor 5 euro mochten wij ook overnachten. Indien we bij hen een barque (bootje) huurden was overnachten gratis. Wij wilden echter eerst een wandeling maken en zouden daarna bekijken wat we deden.

Echt een leuke mooie wandeling gemaakt. Natuurlijk hadden we eerst een verkeerd pad, echt wel heel leuk. Konden alleen niet verder zonder een moeras over te steken.

Dus weer terug en ja hoor, daar was het echte wandelpad. We hebben ruim 8 kilometer gelopen en ook 3 caches gedaan.

 

Je kunt een boot huren en dan zelf een rondje varen. Gelukkig niet met stokken zoals het hoort, maar met peddels. Verdwalen kan ook niet. Kennen ze mij zeker nog niet!

Een boot tot 4 personen kost 20 euro / klein parcours. Er is geen tijdlimiet.

Henk en ik hebben het toch niet gedaan, maar zijn na de wandeling weer weggereden. Niets betaald, want we hebben tenslotte geen overnachting gedaan.

Je kunt normaal gemakkelijk de camper kwijt. Aankomen op het parkeerterrein echt bij Port de la Chaussée Neuve, iets doorrijden en dan naar rechts rijden tot je niet verder mag. Dus je kunt die priveplek gewoon vermijden. Prima parkeerplek.

Vlak voor Port de la Chaussée Neuve is een picknickplaats met een groot veld ernaast. In onze belevenis kan je daar gemakkelijk staan met je camper. Verder mag je niet overnachten in deze omgeving, maar hier stonden geen borden. Het is dan nog 10 minuten lopen naar de boten verhuur. Je ziet een bord naar deze plek vlak voor Port de la Chaussée Neuve. Het is rechtsaf, een weggetje in (breed genoeg)

Een impressie:

 

De huizen daar zijn trouwens prachtig, Echt allemaal nieuwbouw, maar echt mooi. Ik weet niet waar de crisis is, maar niet hier dus.

Nu toch echt besloten om maar Oradour sur Glane te rijden. Is zeker 4 uur rijden vanaf Loiredal/Bretagne, maar we hebben de tijd.

Dus Bretagne ligt nu achter ons en we zijn nu in de Vendée.

Na 2 uur rijden dus gestopt in Chaille les Marais. Ik had verwacht hier niet veel campers aan te treffen. Fout!

Stikt hier van de campers, blijkbaar ook hier een geliefde streek. We zijn vlakbij La Rochelle en de stranden zijn ook niet zo ver. Het is echt een prima camperplek. Bij een sportveld, tenniscomplex en een voormalig brandweerkazerne aan de Rue du 8 mai.

Er zijn zelfs toiletten, een douche. Warm water is ook voorhanden. Sanizuil is bij de camping Ile Cariot hiernaast. Water lozen en WC legen kost € 1,00. Wil je ook water tanken dan betaal je compleet € 3,00. Vind ik acceptabel. Tot mijn verbazing dus een camping in dit stadje. De uitleg was dat La Rochelle en stranden op 15 minuten rij afstand ligt. Het lijkt een municipal camping. Het stadje zelfs is aan het vervallen in onze ogen. Er is niet veel, maar wat zijn de mensen vriendelijk!

Een lekkere pizzeria, hebben we maar geprobeerd. Ter informatie voor de vegetariërs: ze hebben ook vegetarische pizza’s.

De boulangerie is op 5 minuten lopen en is verschrikkelijk goed! Ze maken ook zelf ijs, kocht een “magnum” aardbei voor € 1,50. Nou de echte Magnum is minder lekker. Henk had een brownie en die smulde echt giga. Nog niet zo’n lekkere brownie gehad. Morgen dus lekker vers brood kopen daar. Het winkelmeisje is zo’n leuk vrolijk ding, werkt echt met plezier daar.

De kerk hebben we natuurlijk ook even bezichtigd.

Het is een stadje waar niet echt wat is, maar wij vinden de plek super. Ik heb echt foto's gemaakt van deze plek, maar ik kan het nu nergens vinden.

Uitzicht vanaf de kerk naar sportcomplex.

Morgen rijden naar Oradour, of we ook dan aan komen zien we wel. Na Oradour bekijken we hoe verder. Via Vogezen? Limousin? We hebben nog 2 weken! Heerlijk gevoel is dat